Olej Rzepakowy

Zachwycamy się oliwą z oliwek, doceniamy olej słonecznikowy, a olej rzepakowy? Jak mówi przysłowie "cudze chwalicie swego nie znacie". A przecież to właśnie olej rzepakowy ma najdoskonalszy skład kwasów tłuszczowych.

Ze względu na wysoką, najbardziej zbliżoną do oliwy z oliwek zawartość kwasu oleinowego, olej rzepakowy bywa nazywany "oliwą północy". To określenie poza przypisaniem olejowi rzepakowemu równej wartości co oliwie z oliwek, akcentuje lepsze dostosowanie właściwości polskiego surowca do warunków naszej szerokości geograficznej (większa zawartość deficytowych kwasów Omega-3). Choć rzepak kwitnie na żółto, to ma czarne nasiona i właśnie z nich tłoczy się jeden z najzdrowszych olei na świecie. Niestety, olej rzepakowy nie jest u nas zbytnio doceniany. A szkoda, bo wspomaga pracę mózgu, serca i sprzyja zachowaniu młodości.

Na najważniejszym wydarzeniu w branży ekologicznej żywności „Natura Food BeECO 2017”, nasz olej rzepakowy zdobył złoty medal w kategorii produkt tradycyjny. Tym samym pokonał tysiące ekoproduktów prezentowanych przez 350 firm.

Nasz olej zdobył Puchar Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi na najważniejszych międzynarodowych targach „Natura Food BeECO 2017”, które odbyły się 13 -15. 10.2017 w Łodzi.

Informujemy, że nasz produkt został uhonorowany certyfikatem “Doceń polskie”.
Celem realizowanego od 2011 roku programu „Doceń polskie” jest promocja wysokiej jakości produktów spożywczych dostępnych na polskim rynku. Serdecznie dziękujemy!

Podczas XXXIII Festiwalu Zdrowia i Niezwykłości “Expressu Ilustrowanego” została przyznana nam główna nagroda “Złoty Promień” będąca wyróżnieniem dla najlepszego wystawcy. Dziękujemy za uznanie!

Na ogólnopolskich targach dobrego jedzenia w Zielonej Górze w maju 2016, nasz olej zdobył główną nagrodę spośród 500 wystawionych do konkursu produktów spożywczych.

Dołącz do zadowolonych klientów